Drivhytten

Sådan indretter du dit drivhus som hyggerum

Mød 3 kvinder der har gjort det

Jeg har været så heldig, at jeg har fået lokket to meget dygtige damer med, til at bidrage med deres viden og erfaring i min indretningsguide:

Det er Pia Bloch og Helena Norrstrøm

De ejer også begge 2 et drivhus, og er vilde med at gøre det virkelig hyggeligt.

Pia’s drivhus er på ca. 18 m2 og Helena’s er på ca. 8m2. Og så er der mig, der har et på 13m2. Så vi er ret godt repræsenteret i forhold til størrelser, og dermed mulighederne / begrænsningerne for hvordan man kan indrette sit drivhus.

Vores baggrunde er vidt forskellige:

Pia

Er en vaskeægte nordjyde. Hun bor lidt uden for Aalborg, tæt på skoven, samme med hendes mand og 2 teenagerdøtre, og ikke at forglemme deres forvoksede yorkshireterrier.

Deres hus er et typisk parcelhus fra 80’erne – hvor de alle kæmper om 1 (!!!) badeværelse.

Hun er uddannet cand.mag. i fransk og internationale forhold, og arbejder som konsulent/karriererådgiver. 

Pia’s store passion er bl.a. boligindretning. Og det ser man tydeligt hun har flair for på hendes Instagramprofil: Glimt by Bloch

Helena

Flyttede for 4 år siden 25km ud af København efter at have boet i byen i næsten 30 år. Her bor hun sammen med sin mand, hvor hun både agerer som mor – bonusmor – mormor – hundemor – og glad drivhusejer.

Hun er selvstændig udi at designe højkvalitetsprodukter til børn. Samtidig er hun ved at uddanne sig til Indretningsarkitekt.

Helena’s evner ud i indretning ser man også ganske tydeligt på hendes Instagramprofil: Helenas Rum

Jeg hedder Kira

Bor sammen med min bedre halvdel på landet lige uden for Assens på Vestfyn. Alle 4 børn (2 af dem er bonus) er flyttet hjemmefra (23 – 29 år ) og vi har nu kun husets havenissee boende: Karla som er en lille hvid pelsklump på 9 år.

Jeg er uddannet pædagog, men arbejder i dag som skribent, fotograf og med marketing.

Min interesse for indretning har altid været der. 

Fra jeg var ganske ung, lavede jeg indretnings-collager af billeder jeg klippede ud af min mors ugeblade, og som sidenhen førte til at jeg begyndte at hjælpe venner og familie med indretningsideer og -tips. 

Samtidig er jeg vild med have- og specielt drivhuslivet.

Jeg er generelt ret kreativ, og E L S K E R at skabe noget med mine hænder.

På min instagramprofil kan du følge mit (have)liv: Frøken Leth

Novicer i drivhusliv

Vi er alle 3 forholdsvis nye indenfor den verden med at bruge sit drivhus som et opholdsrum, i stedet for primært at bruge det til at dyrke afgrøder.

Jeg fik mit drivhus i 2017, Pia fik sit første drivhus (på 6 m2) i 2018 – og opgraderede sidenhen i 2020 til hendes 18m2 store glashus og Helena fik hendes i 2020.

Men det har bestemt ikke afholdt nogen af os fra at give den fuld gas med at skabe hygge og en dejlig stemning i vores små glashuse.

Det betyder dog ikke at der ikke kan snige sig en agurk- eller tomatplante ind i sommermånederne. Men vi har alle fokus på hyggen, og at vi skal kunne bruge det som et opholdsrum.

Vi bruger vores drivhuse året rundt

Jeg bliver ofte spurgt, om det ikke kun er i foråret og om sommeren man kan bruge sit drivhus. 

Her må svaret være: 

Det kan bruges året rundt.

Jeg er ude i mit drivhus stort set dagligt. Det er et meget dejligt sted, uanset årstid, at snuppe en kop kaffe og tænke havetanker.

Og med en kærlighed for at hygge og indrette, fungerer drivhuset også som et ekstra rum eller som en forlængelse af køkkenet – fordi det er placeret lige uden for havedøren fra mit køkken – hvorfor jeg tænder lys og sætter friske blomster ud, som jeg gør i resten af huset.

Pia fortsætter: Jeg bruger det flere gange dagligt. elsker at starte og slutte dagen i drivhytten. Man kommer langt med en varm termodragt, uldne sokker og varm kaffe – men mine varmekilder er absolut også medvirkende til, at det kan bruges året rundt.

Jeg har en eldrevet termostatstyret drivhusvarmer fra Willabgarden, som konstant er indstillet til at gå i gang, hvis der er under 4 grader. 

Herudover har jeg en lille terrassevarmer, som tændes når der er særlig koldt. 

Sidst men ikke mindst min mobile brændeovn fra Orland living

Jeg kan kun være enig med de to andre: Jeg er i mit drivhus hver dag. Jeg elsker at kunne følge naturens og årstidernes gang. Og der er drivhuset et fantastisk sted at opleve netop det.

Når man nu gerne vil kunne opholde sig mest muligt ude i sit drivhus:

 1. Er det ikke svært at indrette? 
 2. Hvordan skal jeg gribe det an?
 3.  Er det ikke dyrt?

Om det er svært, mener jeg ikke det bør være. Man skal indrette sit rum som man selv synes, og som man føler giver den bedste følelse hos een selv.

Du kan søge inspiration rundt om på nettet, og der ud fra lade din egen personlighed skinne igennem.

Pia fortæller: Jeg har haft et 6 m2 stort drivhus og jeg brugte samme principper som ved indretning af mit store drivhus. Få men skønne ting, som er afstemt både stil- og farvemæssigt. Hæng planter i loftet, sæt en lille hylde op og sæt masser af planter udenfor drivhuset – så er der plads til et bord med stole eller en daybed med et lille bord, stearinlys, tæpper og puder.

Helena supplerer: Jeg elsker naturmaterialer og indretter alle mine uderum med bambus og træ. Og langt de fleste møbler er loppefund.  De tåler at stå ude året rundt så længe der er luftcirkulation.

Om sommeren har vi plads til 3-4 dobbelte plantekasser som er knap så brede som de traditionelle kapilærkasser. Når man har et mindre drivhus tæller alle ”sparede” cm med i det samlede regnskab.

Som Helena fortæller, så er mange af tingene loppefund. Sådan er det også hos mig. Ellers er det ting vi selv har bikset sammen – som f.eks mit plantebord –  eller havde stående i forvejen.

Det er så sjovt at gå i genbrugsbutikker eller på loppemarkeder for at finde ting til drivhuset. Der kan gå helt sport i den!

Hvis du vil vide hvordan du rent praktisk kan gribe indretningsopgaven an, vil jeg helt sikkert anbefale dig at downloade min gratis guide: Sådan skaber du hygge i drivhuset

Her vil du få en masse guldkorn og smukke billeder du kan blive inspireret af.

Nu hvor du har lært os lidt bedre at kende, så er der vist ingen undskyldning for IKKE at gå i gang med at skabe din egen lille oase. 

Det er bare om at kaste sig ud i det, nu hvor foråret også så småt har taget sit indtog, og kan give dig nogle skønne timer under glas. 

Kram fra Kira

2 Comments

 • Lene Jæger

  Hej Kira,
  Så fik jeg købt mit Sirius 13000 og det bliver leveret senest i midten af marts.
  Det gamle drivhus er pillet ned (skal op et andet sted i haven 🙂 ) og vi er ved at være klar til terrassen/gulvet.
  TAK for skøn inspiration på Insta <3
  KH Lene

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *