DIY,  Haveliv

Sådan kan du skabe et smukt rum i haven

Under corona’en, hvor vi ikke har kunne rejse ud, og i stedet har brugt vores tid der hjemme, har det vist sig at der har været en stigning i hus- og haveprojekterne.

Mange husejere har kastet sig over større gør-det-selv-projekter. Og haveejerne er også gået i krig med skovl og spade, for at gøre deres grønne plet endnu mere indbydende og dejlig at opholde sig i.

Et af de store ønsker, når det kommer til haveindretning, er at få skabt flere rum i sin have.

Vi elsker at indrette haven som var det et hus med flere rum. På den måde kan vi få smeltet ude- og inderum sammen til en stor helhed.

Her er det at en pergola kan udrette mirakler!

Ved at bygge en (eller flere) pergolaer i din have, kan du på en nem og overskuelig måde skabe den ønskede rumeffekt:

Du kan lave pergolaen som en slags overdækket gangsti, som en indrammet / overdækket terrasse eller som et forbindelsesled mellem 2 haverum. Og den vil både i højden og i bredden kunne fungere som en naturlig afgrænsning mellem de forskellige områder af haven.

Den er også god til at fungere som afskærmning for vind og vejr. Og en af de store fordele er at den giver en dejlig sval skygge, når klatreplanterne er vokset sig så store at de dækker det meste af taget.

Jeg har i samarbejde med 2 fantastiske pergolaejere: Bettina Holst ( @bettinaholst ) og Charlotte Nielsen (@Gardenstory ), skrevet Pergolaguiden.

I den finder du tips og tricks til hvordan du kan gribe hele projektet an, få ideer til indretning, beplantning m.m.

Du kan downloade den HELT gratis 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *